Blog

Camping (1)

22 april, 2022

SIKKER KØRSEL MED ANHÆNGER – DET SKAL DU VÆRE OPMÆRKSOM PÅ

Forårets mange fri- og helligdage indbyder til småture ud i det fri. Ofte sker det med campingvogn, camp-let eller båd på slæb efter bilen. Skal du ud i trafikken med anhænger, er der en række ting, du skal være opmærksom på – både på ferien og hvis du bare skal en tur på genbrugspladsen med traileren.

Rød Bil På Sommervej

15 marts, 2022

Vælg det rigtige dæk til din bil

Du skal se dig godt for, når du køber nye sommerdæk til bilen. Der er mange ting, du skal vide for at vælge det bedste – og sikreste – dæk til din bil! Men hvordan vælger du mellem de mange, mange dæk på markedet, og hvad skal du især lægge vægt på? Få dækekspertens hjælp til at vælge her!

1546620958 283262 (1) (1)

11 marts, 2022

Alufælge til elbiler

Er der en mærkbar forskel på fælge til el-biler og traditionelle biler?

Tesla

08 marts, 2022

Pas på med at vælge dæk udelukkende efter prisen!

Et online slagtilbud på fire sommerdæk lyder ligetil og meget fristende, ikke? Men kan du også stole på udlandsdæks kvalitets- og miljømærkninger? Hvis dine dæk ikke passer til din specifikke bil og kørevaner, kan du ende ud i farlige situationer. Der er nemlig forskel på dæk, og derfor er det vigtigt at få tilpasset dine dæk til din bil og dine behov, så du er sikret optimal køreglæde og komfort.

Hela Rsdaek Billede2 Min 1

02 marts, 2022

HVORNÅR SKAL DU VÆLGE HELÅRDSDÆK?

Et helårsdæk er en kombination af de egenskaber, der kendetegner sommerdækket og vinterdækket. Denne type dæk giver dig dermed bedre vejgreb i båd tørt, vådt og sneglat føre, hvormed din sikkerhed som bilist stiger set i forhold til at bruge den forkerte dæktype, eller ikke få skiftet til årstidens krav.

Eu Regler

29 december, 2021

Sikkerhedsudstyr i Europa – det skal du huske

Står vinterferien i år på ski eller bare en smuttur ned igennem Europa eller et besøg til vores Skandinaviske venner i Sverige eller Norge, så er der nogle ting som det er vigtigt du husker at pakke.

Skifte Til Vinterdæk

18 oktober, 2021

HVORNÅR SKAL JEG SKIFTE TIL VINTERDÆK?

Vores anbefaling er klar: når temperaturen falder til 7° C og under, er det på tide at få skiftet til vinterdæk. For din og andres skyld. På sne- eller isglatte veje er det et must med denne type dæk– uanset hvor meget, du ellers kører om vinteren.

FDM anbefaler herudover, at man senest får udskiftet dæk i oktober måned omkring efterårsferien. Kør vinteren i møde med sikkerheden i top og få skiftet dine dæk før vejene bliver glatte

Kør Selv Ferie Tyskland 1

18 juni, 2021

KØR-SELV-FERIE – TYSKLAND

Når du skal på kør-selv-ferie er det altid en god ide, at læse op på de lokale regler for det pågældende land du skal holde ferie i. Der er mange trafikregler der kan være meget anderledes i forhold til hvad du er vant til i Danmark.

Vi har samlet et overblik og hvad du skal være opmærksom på, når din bilferie går til Tyskland.

Kør Selv Ferie Sverige 2 1

13 juni, 2021

KØR-SELV-FERIE – SVERIGE

Når du skal på kør-selv-ferie, er det altid en god ide at læse op på de lokale regler for det pågældende land du skal holde ferie i. Der er mange trafikregler der kan være meget anderledes, i forhold til hvad du er vant til fra Danmark.

Vi har her samlet et overblik og hvad du skal være opmærksom på når din bilferie går til Sverige.

Lastvogn Regn 1250X750px 2

02 oktober, 2020

HVORNÅR OG HVORFOR SKAL JEG SKIFTE TIL VINTERDÆK?

Dagene bliver kortere og hurtigere mørke. Det betyder også, at vi er på vej ind i en årstid, hvor temperaturerne falder.

Hos First Stop oplever vi, at en del bilister stiller spørgsmålstegn ved, om det nu virkelig er nødvendigt, at skifte til vinterdæk, når de danske vintre er blevet så milde, som de er.

Svaret er klart. Ja, det er stadig nødvendigt at skifte til vinterdæk!

Der behøver nemlig ikke ligge sne eller slud på vejen, før at vinterdækkene er de mest sikre at køre på.

Ikke Navngivet 1

14 juli, 2020

HVORNÅR SKAL DU VÆLGE HELÅRSDÆK?

De milde, danske vintre giver anledning til, at tænke over om det virkelig er nødvendigt at skifte to gange om året. For ikke også at tale om hvor pladskrævende det er, at opbevare sine dæk samt overholde alle kravene til opbevaring. Og så skal de også lige fragtes frem og tilbage til det lokale værksted to gange om året.

Ikke Navngivet 1 1

29 juni, 2020

HVOR MEGET VED DU EGENTLIG OM DÆK?

Du kender sikkert det danske lovkrav om, at man skal have min. 1,6 mm mønster på sine dæk.

Men ved du, at bilen kun har 16% vejgreb på våd vej ,hvis du kører 75km/t med 1,6mm mønster på dine dæk? Kører du 125km/t på våd vej, har du kun 6% vejgreb.

Derfor anbefaler vi, at du skifter når der er minimum 3 mm mønster tilbage på sommerdæk, og 4mm ved vinterdæk. Så har du gjort dit bedste for, at sikre at din bil har godt vejgreb og god bremseevne.

Tilbage til toppen