KØR-SELV-FERIE – TYSKLAND

Når du skal på kør-selv-ferie er det altid en god ide, at læse op på de lokale regler for det pågældende land du skal holde ferie i. Der er mange trafikregler der kan være meget anderledes i forhold til hvad du er vant til i Danmark.

Vi har samlet et overblik og hvad du skal være opmærksom på, når din bilferie går til Tyskland.

Parkering

Når du skal parkere din bil i Tyskland, skal du huske at den danske p-skive ikke er gyldig i Tyskland. For at parkere lovligt, skal du købe eller printe en Tysk p-skive. Hvis du vil bruge elektronisk parkeringsskive i Tyskland, skal den ligeledes være godkendt af de tyske myndigheder, og skal kunne indstille sig til begyndelsen af den næste påbegyndte halve time efter at motoren er stoppet. Du bør afmontere eller tildække din danske p-skive, så der kun er én synlig.

Bilen

Når bilen skal tankes undervejs på din tyske kør-selv-ferie, så bliver benzinen ikke kaldt det samme som i Danmark. Blyfri 98 hedder i Tyskland Bleifrei super plus, mens blyfri 95 hedder Bleifrei super.

I mange større tyske byer er det et krav, at din bil har et miljømærke. Mærket kan købes hos FDM eller i Tyskland på Tüv-stationer. Hvis du køber miljømærket i Tyskland skal du huske bilens registreringsattest.

Hvis du har fotofælde alarm i din bil, skal den fjernes inden turen går til Tyskland, det er nemlig ulovligt at bruge en sådan i Tyskland.

Hvis du er uheldig at få en bøde på turen, så er det en god ide at have kontanter på dig. Det tyske politi kan indkræve bøder på over 35 euro på stedet.

Hvis adressen på GPS’en skal rettes så lad en af passagerne gøre det, det er nemlig forbudt at benytte al form for elektronik under kørslen. Det gælder også selvom det er fastmonteret.

Campering

Det er i Tyskland ikke lovligt at overnatte i skove og naturreservater. Hvis du alligevel gerne vil, så skal du have tilladelse af grundens ejer, det lokale rådhus eller den lokale politistation.

Kø regler
Ved kø på veje med 2 eller flere kørebaner skal du huske nød-korridorer. Dvs. at alle der kører i venstre kørebane, skal holde så langt mod venstre som muligt og dem der kører i højre eller den midterste kørebane skal holde så langt til højre som muligt.

Opsummerings tjekliste

 • Husk en Tysk p-skive
 • Bleifrei super plus er Blyfri 98 og Bleifrei super er blyfri 95
 • Husk Miljømærke hvis du skal til større tyske byer
 • Lad trafikalarmen blive hjemme – den er ulovlig i Tyskland
 • Husk kontanter – politiet kan indkræve bøder på over 35 euro på stedet
 • Det er ulovligt at taste på GPS’en, mens du kører
 • Det er ulovligt at overnatte i skove og naturreservater
 • Lav nødkorridorer i midten af vejen, ved kø

First Stop anbefalinger til bilen

 • Få tjekket mønster og dæktryk
 • Få tjekket om din Aircon virker og er klar til en mulig varm bilferie
 • Tjek væsker (sprinklervæske, olie, kølervæske, bremsevæske og servostyringsvæske)
 • Tjek lys på bilen (forlygter, baglygter, bremselys, blinkelys, langt lys og baklys)
 • Tjek bremser

Alt dette kan du få din lokale First Stop forhandler til at kigge igennem*

Find din nærmeste forhandler her

*Det er ikke alle forhandlere der laver autoservice

Har du styr på feriedestinationen?

Uanset hvilket europæisk land du vælger at besøge i din ferie, kan du føle dig tryg med et lokalt First Stop værksted i nærheden. Mangler der stadig at komme styr på ferieboligen, kan du med fordel kigge på Campayas kæmpestore udvalg indenfor sommerhusudlejning på tværs af Europa samt gode råd til kør selv ferien.