SOMMERDÆK

Kør sommeren i møde med kvalitetssommerdæk

Kør sommeren i møde med kvalitetssommerdæk til en skarp pris

Mangler du nye sommerdæk i høj kvalitet til en god pris? Så er du kommet til det helt rette sted. Vi forhandler alle de anerkendte mærker fra førende dækleverandører såsom fx Bridgestone, Michelin, Vredestein, Firestone eller Pirelli. Dæk er vores ekspertise – og derfor har vi et stort udvalg af dæk fra de førende producenter, der leverer dæk i den allerhøjeste kvalitet.

Generelt skal et godt sommerdæk kunne køre og bremse sikkert op på tørre veje. Men det er også et afgørende parameter for et godt sommerdæk, hvordan det bremser og styrer i vådt føre.

Når du henvender dig til din lokale dækspecialist, er det derfor vigtigt at spørge ind til, hvordan dækket performer i vådt føre. Herudover bør rullemodstand og støj være sekundære elementer at tage højde for, da det er en luksus, der kan lægges oveni sikkerheden.

"Kontakt din lokale fagmand og få et uforpligtende tilbud på sommerdæk"

BESTIL SOMMERDÆK HOS DIT LOKALE VÆRKSTED HER

Hvilke behov skal dine sommerdæk kunne dække?

Selvom et dækmærke er af høj kvalitet, betyder din kørselsmønster og kørselsbehov i sidste ende meget, når det kommer til hvilke sommerdæk, du skal vælge.

Kører du relativt lidt, fordi bor og arbejder i byen? Eller kører du langt på landevejen hver dag for at komme til og fra arbejde i din pendlerbil? Uanset hvilken bil du kører i, og hvordan dine daglige køreture ser ud, så finder vi et par sommerdæk, der kan imødekomme dine behov og forventninger.

Det kan blandt andet vise sig ved, at du vælger et par nye sommerdæk, der har en optimal rullemodstand ift. din bil – hvilket sparer dig penge i brændstof. Ligeledes kan det spille en stor rolle for din køreglæde, hvis du vælger dæk med god komfort og sekundært et lavt støjniveau, særligt hvis du kører meget og langt hver dag. Derfor er det vigtigt at tage sit kørselsbehov med i sine overvejelser, inden man vælger sine næste sommerdæk.

Lad os hjælpe dig med de helt rette sommerdæk!

Mangler du hjælp til at finde de helt rette dæk til dine behov? Så står vi klar til at hjælpe. På vores hjemmeside finder du et smart værktøj, der visualiserer, hvordan din bil vil se ud med dine nye flotte sommerdæk og eventuelle fælge. Det er nemt og ligetil: Du vælger bare mærke, model og tilføjer de dæk og fælge, du gerne vil se på bilen – så klarer vores hjemmeside resten. Du kan prøve portalen her.

Kvaliteten vil altid være førsteprioritet hos vores værksteder, men derfor ved vi stadig, at prisen også spiller en rolle. Derfor går pris og kvalitet i hånd hos First Stop, da vi tilbyder den højeste kvalitet på sommerdæk, til dækpriser alle kan være med på.

Husk sikkerheden når du skifter til sommerdæk

Sommerdæk og vinterdæk har meget forskellige gummiblandinger.

Bremseegenskaberne er faktisk så meget bedre i et sommerdæk, at bremselængden er nedsat med hele 4 meter i sammenligning med vinterdæk om sommeren. 4 meter kan være afgørende i nødsituationer, hvor man er tvunget til at bremse hårdt. Sommerdæk kan derfor redde liv i farlige situationer, da de både er bedre egnet til hårde opbremsninger og kørsel i vådt føre ved de varmere temperaturer.

Derudover afleder sommerdæk regnvandet væk fra dine dæk, hvilket er med til at optimere dit vejgreb, når du kører et sted med vand på kørebanen. Det nedsætter risikoen for akvaplaning, som kan resultere i skrid eller i værste fald uheld. Disse egenskaber er utrolig vigtige i det regnfulde danske forår- og sommervejr, og har stor betydning for bilisters evne til at komme ud af farlige situationer i regnvejr. Hvis du vide mere hvad vand på kørebanen betyder for dit vejgreb, kan du læse det her

Spar penge ved at ”investere” i sommerdæk

Skifter du ikke fra vinterdæk til sommerdæk om sommeren? Så gør du dig selv (og din pengepung) en bjørnetjeneste. For selvom du sparer pengene på dækskiftet i første omgang, så sørger den bløde gummiblanding for, at dine vinterdæk hurtigere bliver slidt. Med andre ord skal du skifte dæk hyppigere pga. øget slitage. For ikke at nævne at du også løber en risiko med din og andres sikkerhed, fordi du har nedsat vejgreb, når du ikke kører på dæk, der er beregnet til årstidens vejr.

Udover dine dæk bliver mere slidte, vil du også bruge ekstra unødvendigt brændstof, da vinterdækket yder en hårdere rullemodstand. Med andre ord er der ingen økonomisk gevinst ved at lade være med at skifte dæk efter årstiden i det lange løb.

Sådan optimerer du økonomien og sikkerheden med sommerdæk

Der er flere ting, du selv kan gøre for at sikre, at dine dæk yder den optimale sikkerhed og holder så længe som muligt.

1. Kontroller trykket på dine dæk: De fleste dæk har en indikator for, hvad dæktrykket bør være.
Skån dit benzinforbrug og dækkets slitage ved at sikre dig, at dæktrykket er korrekt. Kontroller dæktrykket en gang om måneden, så er du godt dækket ind.

2. Tjek dit dækmønster: Dit dækmønster skal helst være 3 mm. Du kan altid kontrollere dit dækmønster ved at måle det med et måleudstyr som fx en lineal. Har du ikke meget mønster tilbage, så er det en dårlig ide at tage på en lang bilferie. Lange bilture slider på dækket og du kan risikere at ende med et mønster, der er under de lovpligtige 1.6mm, som gør dine dæk både ulovlige og usikre at køre med. Bliver du stoppet, koster det 1.000kr. per nedslidt dæk.

3. Inspicer dit dæk: Hold øje med om der er iøjefaldende skader eller slitage på dine dæk som sprækker, revner eller lignende. Er der det, er det vigtigt du får din dækspecialist til at kigge på dækket eller får det skiftet.

Kig forbi dit nærmeste First Stop værksted og få et skarpt tilbud på dine nye sommerdæk

Har du brug for nye kvalitetssommerdæk? Så kig forbi din lokale First Stop eller find dit nærmeste værksted herunder. Vi kan altid finde en god pris på sommerdæk i høj kvalitet – og ønsker du matchende alufælge for at sætte det sidste pift på bilen, kan vi naturligvis også finde det helt rette par til dig. Vi ser frem til at gøre dig og din bil sommerklar!

 

Find dæk og fælge online

Kontakt din lokale fagmand for den bedste køreoplevelse

Find mit lokale værksted
Tilbage til toppen