Sommerdæk i høj kvalitet! Få et tilbud på sommerdæk hos First Stop

SOMMERDÆK

Stort udvalg af sommerdæk i høj kvalitet

Sikker sommerferie med sommerdæk
til skarpe priser og høj kvalitet

Hos First Stop finder du sommerdæk til stærke priser. Vi forhandler mærker fra anerkendte kvalitetsleverandører som Bridgestone, Firestone, Michelin og Yokohama. De er er notorisk kendte for at producere dæk, der værner om din kørekomfort.

Generelt kører alle sommerdæk godt på tør vej, hvor de også formår at bremse effektivt. Det er derfor dækkets egenskaber på våd vej, der er med til at afgøre, hvor godt det klarer sig i forhold til styring og opbremsning.

Når du taler med din fagmand, bør du derfor forhøre dig i forhold til dækkets kvaliteter i vådt føre. Derfor er det ofte også lav støj, bedste rullemodstand m.m. som er sekundære parametre. De bliver blot en luksus at have oven i sikkerheden.

"Kontakt din lokale fagmand og få et uforpligtende tilbud på sommerdæk"

 

Hvad er dine behov til sommerdæk?

Selvom et mærke af høj kvalitet er godt, er der forskel på den måde, dækket passer din unikke kørestil.

Bor du i byen og kører relativt få kilometer i en mellemklassebil? Kører du langt til og fra arbejde på landeveje såvel som i byen, eller er din bil en tung model? Uanset hvordan dine daglige ruter og dine transportbehov afspejler sig, er der et dæk, der matcher dine behov, som også lever op til dine forventninger.

Det kan blandt andet komme til udtræk ved, at du vælger dæk, som yder en optimal rullemodstand, hvormed dit brændstofforbrug optimeres. Ligeledes kan de enkelte dæk variere i støjniveau, hvilket kan spille en stor rolle for kørekomforten, hvis du opholder dig meget i din bil i løbet af dagen.

Køb dine nye sommerdæk online!

Vi har udstyret vores hjemmeside med et værktøj, der gør det nemt for dig at se din bil udstyret med lækre dæk og fælge. Du vælger selv mærke, model og meget mere. Herefter kan du så tilføje dæk og fælge, og finde det par som matcher dig og din bil bedst. Du kan prøve vores portal her.

Til trods for, at kvaliteten er første prioritet hos vores forhandlere, så ved vi, at prisen også spiller en rolle. Derfor har vi – trods kvaliteten – presset prisen i bund på vores sommerdæk.

Det sikkerhedsmæssige aspekt ved at skifte til sommerdæk

Gummiblandingen i sommerdæk og vinterdæk er meget forskellig. Gummiblandingen i et sommerdæk egner sig bedre til varme og våde veje, hvilket giver et bedre greb, som giver bedre styreegenskaber og bedre nødopbremsning.

Faktisk er bremseegenskaberne så meget bedre, at bremselængden kan nedsættes med hele 4 meter, når der opstår nødsituationer (i forhold til at køre med vinterdæk om sommeren). Sommerdækket kan dermed redde liv – både dit og dine medtrafikanter.

Derudover udmærker sommerdækket sig ved at skyde vand væk fra dæk og fælge. På den måde kan dækket stadig gribe i vejen, når der er vand på overfalden. Det reducerer risikoen for at skride ud på grund af akvaplaning. Denne egenskab er ganske enkelt uundværlig i det regnfulde danske forår- og sommervejr.

Det økonomiske aspekt ved sommerdæk

Kører du på vinterdæk om sommeren? Så gør du dig selv en bjørnetjeneste. For selvom du slipper for at skifte dæktypen, så gør den blødere gummiblanding, at du slider dine vinterdæk hurtigere. Det resulterer naturligvis i hyppigere udskiftning, hvilket koster tid og penge. Derudover risikerer du at gå på kompromis med sikkerheden, da dit vejgreb forringes.

Foruden at slide mere på dækket, vil din bil også bruge ekstra og unødvendigt brændstof, da rullemodstanden bliver højere fra vinterdækket. Det giver en dårligere brændstoføkonomi.

Se efter, kør sikkert og spar penge med sommerdæk

Når man netop taler økonomi og sikkerhed, er der flere ting, du selv kan kontrollere for at køre på sikre og driftsøkonomiske dæk.

1. Kontroller dæktrykket: De fleste dæk er udstyret med indikatorer for, hvad det ideelle dæktryk er.
Sørg for at der er det rette tryk i dækket, da det blandt andet vil afspejle sig positivt på dit benzinforbrug.

2. Tjek mønsteret: Den anbefalede mønsterdybde lyder på 3 mm. Det kan du kontrollere ved at måle efter med en lineal eller andet måleudstyr.
Hvis du ikke har meget mønster tilbage, så lad være med at køre sydpå.
En sådan tur slider på dækket, og risikerer at efterlade dig med ulovlige og usikre bildæk, der er under de lovpligtige 1.6 mm.

3. Inspicer dækket visuelt: Se efter, om der er revner, sprækker eller andet slid på dine bildæk.
Er der revner, sprækker eller andet, som falder i øjnene, så er det muligvis tid til et dækskifte.

Få uforpligtende tilbud på sommerdæk ved din nærmeste First Stop forhandler

Mangler du nye sommerdæk? Så find din nærmeste First Stop forhandler herunder. Vi har altid gode tilbud på sommerdæk – og naturligvis også matchende alufælge. Når du nu sommeren er på vej, kan du samtidig også få lavet aircondition service, så er helt klar til sommer.

 

Kontakt din lokale fagmand for den bedste køreoplevelse

Find mit lokale værksted
Tilbage til toppen