VINTERDÆK

Kør vinteren sikkert i møde med kvalitets vinterdæk

Hvornår skal jeg skifte til vinterdæk?

I sne og slud skal bilen ud – så sørg for, at din bil er sikker i vinterlandskabet!

Når temperaturen falder til ca. 7° C og derunder, er vores klare anbefaling, at det er tid til at skifte til vinterdæk på bilen.

Ikke kun for din egen skyld, men også for dine passagerer og medtrafikanters skyld. Denne type dæk er nødvendig for optimalt vejgreb og bremseevne på sne- og isglatte veje, hvor sommerdæk ikke kan få ordentligt vejgreb. Ligeledes er dækkene også vigtige på våde veje, når sneen begynder at tø. Vent derfor ikke kun til frostvejret, før du får skiftet til vinterdæk.

Selvom vinterdæk ikke er lovpligtige i Danmark, anbefaler FDM, at man får udskiftet sine dæk til vinterdæk i oktober måned. Så er din bil godt klædt på til de kommende kolde måneder, og skulle frosten falde tidligt er du helgarderet, inden vejene for alvor blive glatte

Altid en skarp vinterdæk pris hos First Stop

Hos First Stop sørger vi altid for at have kvalitetsvinterdæk til skarpe priser. Derudover har vi ofte vinterdæk tilbud, så du kan spare endnu mere. Med andre ord sørger vi for, at du får kvalitet til lav pris – så kan alle være med og være godt klædt på til vinteren.

First Stop er en landsdækkende kæde med værksteder spredt over hele landet. Du kan altså nemt og ligetil tage forbi dit lokale First Stop værksted og få gjort din bil klar til den våde og kolde årstid, hvor man skal køre ekstra forsigtigt. Du kan finde dit nærmeste First Stop dæk & autoværksted via vores online værkstedssøger, hvor du blot skal indtaste dit postnummer, så finder vi det nærmeste værksted til dig.

Vi har værksteder i København omegn og Århus omegn, samt på Fyn og i mange små og større byer rundt omkring i hele landet. Du er derfor garanteret et First Stop værksted tæt på dit lokalområde. Køb vinterdæk til en skarp pris hos First Stop i dag, og bliv klar til de glatte veje med ro i maven.

Hvad siger loven om vinterdæk?

I Danmark er vinterdæk ikke lovpligtige, men der er lovkrav om, at dækmønstre skal være minimum 1,6 mm dybe. Både First Stop Danmark og FDM anbefaler dog, at dækmønsteret er minimum 3 mm, for at sikre din bil optimal førlighed og vejgreb i akutte situationer, hvor din bil skal kunne bremse effektivt.

Eksempel: Hvis du kommer med 75 km/t på en våd landevej på dæk med 1,6 mm dækmønster, har du kun 16% vejkontakt. Det lyder ikke af meget vel? Derfor er det utrolig vigtigt for din sikkerhed og andres, at du har et dybt nok mønster på din bil.

Kører du med dæk, der har dækmønstre som er mindre end 1,6 mm risikerer du at få en bøde på 1000 kr. per nedslidt dæk.

OBS. Skal du køre på vinterferie udenfor Danmark, skal vi gøre opmærksomme på, at der er andre love om vinterdæk i Europa. Sørg desuden for at dine vinterdæk har M+S mærkerne, der er forkortelser for Mud and Snow (mudder og sne). Disse symboler skal blandt andet være på dækkene, hvis du kører i Norge eller Sverige.

Dæk der matcher sæsonen – fra vinterdæk til sommerdæk

Selvom vi har 4 årstider i Danmark, har vi kun to dæksæsoner – sommer og vinterdæk. Der er meget stor forskel på dæktyperne, da de skal præstere forskelligt alt efter årstiden. På grund af den særlig gummiblanding med et højere indhold af naturgummi er vinterdæk mere robuste end sommerdæk. Sommerdæks gummimateriale bliver ligeledes hurtigt hårdt, når temperaturen falder, hvilket reducerer køreegenskaberne betydeligt.


Derfor er det vigtigt for sikkerheden at skifte dæk mellem de to årstider. På den måde er du og dine medtrafikanter bedst beskyttet i glat og koldt vejr, samtidig med at du optimerer køreglæden og førligheden. Husk vi altid har gode vinterdæk priser i First Stop, så du kan få et par billige vinterdæk i høj kvalitet hele året rundt.

Se dine vinterdæk på din bil inden køb!

Mangler du inspiration til, hvilke helårsdæk, vinterdæk eller sommerdæk, du skal købe? Eller måske du har lagt dig fast på et bestemt sæt dæk, men vil gerne se dem ”på”, inden du køber? Så prøv vores hjulportal! Så kan du se, hvordan dine udvalgte fælge og dæk vil se ud på din bil, inden du tager den endelige beslutning. På den måde er du optimalt klædt på til at tage det rigtige valg, og blive glad for dine nye dæk eller fælge, fordi du allerede har set dem på.


Det eneste, du skal gøre, er at indtaste din nummerplade. Så bliver din bil herefter vist. Så er det bare at følge vejledningen. Husk du altid er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. Vores dygtige specialister sidder klar til at hjælpe dig.

 

Dæk og fælge

Kan god kvalitet og lave priser af vinterdæk hænge sammen?

Hos First Stop tilbyde vi dæk i alle prisklasser og til alle typer biler og køretøjer. Hos os kan du sagtens købe billige dæk, uden at gå ned på kvaliteten. Vi sælger dig dæk med optimal sikkerhed, og vi sikrer os altid, at de dæk vi sælger vores kunder, matcher den enkeltes bil og kørselsbehov. Det er din servicegaranti, når du handler hos First Stop.

Har du spørgsmål eller har du brug for et gratis og uforpligtende dæktjek?


Find mit lokale værksted