HVORNÅR SKAL DU VÆLGE HELÅRSDÆK?

De milde, danske vintre giver anledning til, at tænke over om det virkelig er nødvendigt at skifte to gange om året. For ikke også at tale om hvor pladskrævende det er, at opbevare sine dæk samt overholde alle kravene til opbevaring. Og så skal de også lige fragtes frem og tilbage til det lokale værksted to gange om året.

Dækmarkedet oplever stigende efterspørgsel på helårsdæk, som primært er forårsaget af de milde vintre. Efterspørgslen mødes af de store anerkendte producenter, som fx Bridgestone og Michelin, hvilket altså betyder, at danske bilisterne kan vælge mellem et kvalitetsrigt udvalg af helårsdæk.

Der er dog visse ting, man skal være opmærksom på, hvis man overvejer at købe helårsdæk. Selvom der findes helårsdæk af høj kvalitet fra de anerkendte, så kan helårsdækket ikke 100% erstatte egenskaberne, som et sommer- og vinterdæk besidder.

De danske sommerdæk er designet til vores svingende temperaturer og store mængder af sommerregn. Omvendt er de danske vinterdæk designet til at kunne klare lave temperaturer, is, sne og regn.

Helårsdækkene er designet med udgangspunkt i, at tage de bedste egenskaber fra hver af de to typer dæk. Fx er helårsdækket fra Bridgestone Weather Control A005 Evo snefnugsmærket, som er det anerkendte symbol for at et dæk er egnet til vinterkørsel.

Man kan ikke blæse og have mel i munden

Som nævnt besidder helårsdækkene ikke alle sommer- og vinterdækkenes egenskaber. Det betyder altså, at helårsdækket klarer sig rigtig flot, så længe vores vintre er milde og vejrforholdene ikke har alt for store udsving.

Helårsdækket kan sagtens være den rigtige løsning for dig. Vi plejer som hovedregel, at anbefale dækket til følgende type bilist:

  • Der ikke kører specielt mange kilometer årligt
  • Der kan lade bilen stå hvis der er faldet rigtig meget sne eller som kun kører på store ryddede veje fx inde i byen

Lyder det for noget som dig? Eller har du brug for nærmere vejledning?

Kontakt dit lokale First Stop dæk- og autoværksted og få personlig rådgivning til dig og din bil.