DÆKSKIFTE

Professionel dækskifte betyder mere end du tror

Få et professionelt dækskifte hos First Stop

Har du husket at få de rette dæk på bilen? Hos First Stop anbefaler vi, at du kører med sommerdæk og vinterdæk i de rette sæsoner. Er du interesseret i et par kvalitets helårsdæk, kan vi også være behjælpelige med dette.

First Stop har de nyeste maskiner og værktøjer til at sikre et effektivt dækskifte med korrekt montering og perfekt afbalancering – til glæde for dine køreoplevelser og sikkerhed på vejen.

 

Sørg altid for at følge anbefalingerne for skiftet, så du har det bedste greb til årstiden. Normalt betyder det, at du skifter til sommerdæk omkring d. 1. april, mens dine vinterdæk skal monteres, når temperaturen falder til under 7 grader.

Dækket har stor betydning for din bils evne til at accelerere, bremse og manøvrere i trafikken, hvorfor det er essentielt at køre efter sæsonens forhold. Ydermere har mange af de nye biler i dag også dæktryks censorer i dækkene, som hurtigt kan blive ødelagt, hvis dækskiftet ikke laves korrekt.

Vær et mønstereksempel med et dækskifte

Foruden dækskifte ved overgangen fra sommer til vinter eller omvendt, bør du naturligvis holde øje med dækkets tilstand. Loven foreskriver 1.6 mm dækmønster, men hos First Stop anbefaler vi, at du skifter, når der blot resterer 3 mm mønster på dækket.

Har du behov for korrekt opbevaring af dine dæk, anbefaler vi, du opbevarer dem på vores moderne dækhotel, der har den helt rette temperatur- og lysforhold, hvilket sikrer længere levetid på dækket.

Besøg din lokale First Stop forhandler og hør meget mere om dækskifte.

Over 2.000 fohandlere – få dækskift her!

First Stop er en landsdækkende kæde med lokale dæk & autoværksteder. Vi udfører alt fra dækskifte og opbevaring til reparation af køretøjer!

Så fortvivl ej, hvis du har brug for et effektivt dækskifte med styr på det. Vi tilbyder både dækkene og skifter dem, hvis du ønsker det.

Vi har forhandlere over hele landet, så du kan få et autoriseret dækskifte i København eller Aarhus, på Sjælland, Fyn eller i Jylland. Brug blot vores forhandlersøger til at finde din lokale First Stop forhandler.

Vi er hvor du og dit køretøj befinder sig! – Vi lover, at vi har gode tilbud og professionelt personale.

Find værkstedet til dækskiftet online, samt priser

Vi har udstyret vores hjemmeside med en værkstedoversigt, således at du nemt kan finde et dækcenter i dit lokalområde, samt priser på et dæskifte. Ydermere har vi udstyret vores hjemmeside med et online værktøj, der gør det muligt for dig, at udstyre en selv-valgt bil, med selv-valgte fælge m.v.

Hvorfor er sæsontilpasning vigtig?

Dine sommerdæk og vinterdæk er udformet med helt specifikke formål i sigte. De fleste bildæk bremser flot op på tør vej, men der er stor forskel på dækkets evne til at begå sig på en våd og varm sommervej kontra en kold og sneglat vej i december måned.

Tag vinterdækket som eksempel. Denne type bildæk er mærket med M+S, fordi det netop kan køre i mudder og sne. For det første er sådan et vinterdæk produceret på en helt anden gummiblanding end sommerdækket. Dæk til vinterbrug er blødere og mere smidige, da det sikrer et bedre tryk og greb til vejens overflade, hvilket kan oversættes til øget stabilitet og bedre styreegenskaber, derfor er dækskifte fra vinterdæk til sommerdæk eller omvendt vigtigt.

Men gummiblandingen er ikke den eneste grund til at få foretaget et dækskifte sæsonerne imellem. Også dækkets mønster er et stykke ingeniørkunst med stor betydning for dig og dine medtrafikanters sikkerhed. Vinterdækket har lameller og et mønster, der giver dækket en selvrensende effekt, fordi det er i stand til at smide sne og slud, så dækket ikke bliver glattere og glattere. Sommerdæk er også produceret med et helt specifikt mønster, som er i stand til at skubbe vand væk fra dæk og fælge. Det betyder, at bilen ikke skrider ud eller akvaplaner.

Begge dæk bremser derfor vidt forskelligt, når de udsættes for test. Vinterdækket bremser bedre og tilbyder markant højere styreegenskaber på kold og snedækket vej, mens et sommerdæk tilsvarende er mere sikkert at køre med, når vejen er varmere og der ligger vand. Husk derfor dækskifte ved når sæsonerne skifter og samtidig at få lavet sporing på dine bildæk.

 

Hvornår skal jeg tænke i dækskifte?

Der findes intet lovkrav i Danmark, der dikterer brug af specifikke dæktyper og dækskifte er derfor ikke et krav, men en klar anbefaling. Alligevel findes der en uskrevet regel om, at vi bør lave dækskifte fra sommerdæk til vinterdæk i oktober måned – eller når vi kommer under 7 grader. Dette er anbefalinger fra FDM.

Selvom der ikke findes en lovgivning, som dikterer brug af bestemte bildæk i bestemte perioder, findes der en lov, der foreskriver, at du skal køre med minimum 1.6 mm dækmønster. Alt herunder er ulovligt.

Ligesom FDM anbefaler brug af vinterdæk fra oktober måned eller ved temperaturer på under 7 grader, anbefaler de også, at du skifter dine dæk, når mønsteret er slidt ned til 3mm. Begge anbefalinger er vejledende, men kan have stor effekt for din sikkerhed i trafikken.

Ønsker du at høre mere om anbefalinger til dækskifte, samt vejledning i sommer- og vinterdæk, er du velkommen til at kontakte din nærmeste First Stop forhandler. Vi har værksteder i hele Danmark – både storbyer som Århus og København samt lokalområder på det øvrige Fyn, Jylland og Sjælland.

 

Vi hjælper også med mere end blot dækskifte

First Stop er en stor kæde med forhandlere og værksteder i hele landet. Langt de fleste steder kan du både købe dæk og fælge, samt få autoservice, serviceeftersyn, aircondition service og meget mere.