HELÅRSDÆK JA/NEJ?

De rigtige dæk betyder mere end du tror

Et helårsdæk er en kombination af de egenskaber, der kendetegner sommerdækket og vinterdækket. Denne type dæk giver dig dermed bedre vejgreb i båd tørt, vådt og sneglat føre, hvormed din sikkerhed som bilist stiger set i forhold til at bruge den forkerte dæktype, eller ikke få skiftet til årstidens krav.

Netop den alsidighed gør dækket til et foretrukken valg for mange. Du undgår at skulle skifte dæk to gange årligt, og kan i stedet køre på samme dæk, indtil det er nedslidt. Det betyder dermed også, at man som bilist ikke skal spekulere i plads til opbevaring af den dæktype, som ikke er monteret på bilen.

Mange sværger til dæktypen, da man slipper for at skifte det ud imellem de enkelte sæsoner. Sandheden er, at dækket ikke har samme effektivitet som et decideret sommerdæk eller vinterdæk har til henholdsvis sommer- og vinterkørsel.

Helårsdækket kaldes af samme årsag et kompromisdæk, simpelthen fordi det fungerer som et nogenlunde dæk til helårskørsel. Men det har ikke de samme kvaliteter inden for styre- eller bremseegenskaber, når klimaet sætter det på prøve.

Har du ganske simple kørselsbehov og færdes primært i byområder, hvor vejen er saltet og ryddet, kan dækket muligvis gå an. Hvis ikke, anbefaler vi at køre med bildæk til årstiden.

Er du i tvivl om helårsdæk er noget for dig? Så tag fat i dit lokale First Stop Dæk & Autoværksted – du finder din lokale her.