HELÅRSDÆK

Foretrækker du at køre på den samme type dæk hele året? Så er helårsdæk det du leder efter.

Et helårsdæk er en kombination af de egenskaber, der kendetegner sommerdækket og vinterdækket. Denne type dæk giver dig dermed bedre vejgreb i båd tørt, vådt og sneglat føre, hvormed din sikkerhed som bilist stiger set i forhold til at bruge den forkerte dæktype, eller ikke få skiftet til årstidens krav.

Netop den alsidighed gør dækket til et foretrukkent valg for mange. Du undgår at skulle skifte dæk to gange årligt, og kan i stedet køre på samme dæk, indtil det er nedslidt. Det betyder dermed også, at man som bilist ikke skal spekulere i plads til opbevaring af den dæktype, som ikke er monteret på bilen.

Helårsdæk er kategoriseret som vinterdæk

Helårsdæk bærer bogstaverne M+S, hvilket står for Mud and Snow.

Det betyder, at dækket teknisk set er et vinterdæk, men også er tilført egenskaber, vi kender fra et sommerdæk.

Løsningen er ofte god til dem, som kører i byområderne, eller har mindre transportbehov. Men da helårsdækket også er kendt under der mindre flatterende navn ”kompromisdæk”, må man være indstillet på, at når vejret er meget isglat en kold vinterdag eller vådt på en regnfuld sommerdag, er helårsdækkets egenskaber ikke tilsvarende et vinterdæk eller sommerdæk. De er 100 % dedikeret til én type kørselsforhold.

I ekstreme tilfælde, hvor vi f.eks. har lang vinter i Danmark, kan et helårsdæk ikke præstere det samme som et decideret vinterdæk. Det skyldes, at vejgrebet er ringere – dog uden at være ligeså udskridende som et sommerdæk. Derfor er det bedst at anvende dæk til helårskørsel, hvis du ved, at du skal køre på ryddede og saltede veje.

 

Det bedste fra sommer- og vinterdæk er helårsdæk

Sommerdæk og vinterdæk blandes begge i et særligt gummiforhold, der sikrer smidighed om vinteren og godt greb på både tørre og våde sommerveje. Samtidig har dækkene hver især forskellige udformninger på lameller og dækmønster, der medvirker en øget sikkerhed. Helårsdæk kombinerer alle disse egenskaber i ét og samme dæk, så du kan anvende de samme hele året uden at skulle frygte for udskridninger eller tab af kontrol over bilen, når klimaet er drilsk.

Køb dine helårsdæk her

First Stop er en landsdækkende forhandler og servicecenter. Vi udfører alt fra dækskifte og opbevaring til reparation af køretøjer!

Så tvivl ej, hvis du har brug for helårsdæk af god kvalitet til attraktive priser. Vi tilbyder også at skifte dækkene, hvis du ønsker det.

Dette er uanset, om du ønsker at besøge vores forhandler og værksted med helårsdæk i København eller Aarhus, eller vil se på helårsdæk i provinser i Nord/Sydsjælland, Jylland eller Fyn.

Vi er hvor du og dit køretøj befinder sig! Vi har gode tilbud på dæk og et professionelt personale, som er klar til at rådgive dig.

Tjek udseendet hjemmefra – helårsdæk online

Vi har udstyret vores hjemmeside med et værktøj, der gør det nemt for dig som forbruger at se din bil udstyret med lækre dæk og fælge. Du vælger selv mærke, model og meget mere. Herefter kan du tilføje dæk og fælge, og finde det par, som matcher dig og din bil bedst. Her kan du også finde priser på vores helårsdæk.

Gode priser på helårsdæk hos First Stop Danmark

Hos First Stop sælger vi helårsdæk til gode priser, og du kan se, hvordan de ser ud på din bil online. Lige fra København til Århus, kan du erhverve dig helårsdæk fra First Stop. Vi har forhandlere i Jylland og på Sjælland og Fyn. Så vi har en forhandler nær dig, som tilbyder helårsdæk til gode priser. Find en fohandler tæt på dig.

Tilmed har vi ofte gode tilbud på dæk – derfor har du mulighed for yderligere at spare penge.

Helårsdæk vs. Vinterdæk – fordele og ulemper

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er smart at spare det årlige dækskifte til vinterdæk, kan du her læse om fordele og ulemper ved brug af helårsdæk:

Fordele ved helårsdæk:

Du kan anvende dine helårsdæk året rundt

Du behøver ikke at skifte mellem vinterdæk og sommerdæk

Når vejrforholdene ikke er kraftige, fungerer dæktypen hele året

Prisen er det samme som et sæt almindelige dæk

Du skal ikke tænke på opbevaring eller dækhotel

Passer til de fleste biltyper

 

 

Ulemper ved helårsdæk:

Vejgreb og bremseegenskaber er ikke optimale på sne og islag

Risikoen for trafikuheld stiger, da bremse- og styreegenskaber kan svigte i kritiske situationer

Dækket egner sig kun nogenlunde til de danske sæsoner

Bremselængden er længere sammenlignet med sæsonspecifikke dæktyper

Det er forbudt at køre på helårsdæk i visse lande – f.eks. Sverige

Biler med større vægt får større problemer med opbremsning på våd, snedækket eller isglat vej.

Er du interesseret i at høre nærmere om helårsdæk, vinterdæk eller sommerdæk, er du velkommen til at kontakte din lokale First Stop forhandler.

Vi er landsdækkende med adresser i store byer som Århus og København samt lokalt nærværende på Fyn og mindre byer i det øvrige Danmark.

Vi forhandler udelukkende kvalitetsprodukter, blandt andet dæk fra Bridgestone, Firestone, Michelin, Pirelli og Dayton.

Vi er også meget mere end blot et dækcenter. Går du eksempelvis sommeren i møde, kan du få lavet aircon service samtidig med du får lavet dækskifte.

Find din lokale forhandler herunder, og kontakt os for at høre hvilken forskel, de rette dæk kan gøre for din bil.