HVORNÅR OG HVORFOR SKAL JEG SKIFTE TIL VINTERDÆK?

Dagene bliver kortere og hurtigere mørke. Det betyder også, at vi er på vej ind i en årstid, hvor temperaturerne falder.

Hos First Stop oplever vi, at en del bilister stiller spørgsmålstegn ved, om det nu virkelig er nødvendigt, at skifte til vinterdæk, når de danske vintre er blevet så milde, som de er.

Svaret er klart. Ja, det er stadig nødvendigt at skifte til vinterdæk!

Der behøver nemlig ikke ligge sne eller slud på vejen, før at vinterdækkene er de mest sikre at køre på.

Det er din sikkerhed det går udover

Når temperaturen passerer under de 7 grader, bør vinterdækkene monteres. Sommerdæk er ikke designet til de lave temperaturer, hvilket medfører at gummiet bliver hårdt og mindre fleksibelt.

Det er din sikkerhed det går udover. Bremselængden forringes nemlig væsentligt med hele 5 meter i forhold til hvad et vinterdæk ville have præsteret. Derudover forringes dit vejgreb også væsentligt i sving.

Det vil altså sige, at det er ikke kun er i regn, sne og slud, at vinterdækket klarer sig bedre – det er generelt ved de lavere temperaturer.

Er der virkelig så stor forskel?

Ja! Gummiblandingen i et vinterdæk medfører, at dækket er blødere ved lave temperaturer, og dermed griber dækket bedre fast i vejen.

Men det er ikke kun gummiblandingen i et vinterdæk, der er anderledes. Vinterdækket er også produceret med et slidbanemønster i form af lameller og dybere mønster. Alt sammen sikrer dig, at dækket griber bedre fast på vejen, hvilket betyder at din bremselængde forkortes med 5 meter på vinterdæk sammenlignet med sommerdæk.

Teknisk ekspert hos dækproducenten Bridgestone, Jesper Sørensen, udtaler ”Kører du f. eks 100km/t på våd vej, er bremselængden med sommerdæk 70 meter, mens vinterdækkene kan klare opbremsningen på kun 65 meter.”

Hvilke vinterdæk bør jeg vælge?

Hos dit lokale First Stop dæk- og autoværksted forhandler vi alle de anerkendte dækmærker. Vi forhandler dæk i alle prisklasser, og har både lavpris dæk samt kvalitetsdæk.

Vi vil altid anbefale dig, at tage en snak med dit lokale First Stop værksted, da der er flere parametre, der spiller ind i rådgivningen om, hvilke vinterdæk du bør vælge.

Parametrene der spiller ind ift. valg af vinterdæk er f. eks bilmodel og -type, kørselsbehov, budget samt hvilken køreoplevelse du ønsker at opnå.

Tag fat i dit lokale First Stop dæk- og autoværksted her.