HVORNÅR SKAL JEG SKIFTE TIL VINTERDÆK?

Vores anbefaling er klar: når temperaturen falder til 7° C og under, er det på tide at få skiftet til vinterdæk. For din og andres skyld. På sne- eller isglatte veje er det et must med denne type dæk– uanset hvor meget, du ellers kører om vinteren.

FDM anbefaler herudover, at man senest får udskiftet dæk i oktober måned omkring efterårsferien. Kør vinteren i møde med sikkerheden i top og få skiftet dine dæk før vejene bliver glatte

Dæk der matcher sæsonen – fra vinterdæk til sommerdæk.

I Danmark har vi 4 sæsoner, men kun 2 sæsoner for dæk – sommer og vinterdæk. Der er stor forskel på dæktyperne, som er skræddersyet til de forhold, de skal præstere under. Vinterdæk er langt mere robuste. Det skyldes bl.a. en særlig gummiblanding med et højere indhold af naturgummi, der sikrer dækkets smidighed i kulden.

Dæk til vinteren er skabt til at lede vand, slud, sne og is væk for at minimere risikoen for akvaplaning, samtidig med at stå bedre fast under mere vanskelige forhold. De har et væsentligt bedre vejgreb og manøvrerer bedre i sneen grundet flere lameller end tilsvarende sommerdæk.

Derfor er det vigtigt at få skiftet dine sommerdæk til vinterdæk. På den måde går du ikke på kompromis med sikkerheden, samtidig med at køreglæden bliver større med et sikkert vejgreb og forhøjet førlighed.

Du kan læse mere om vigtigheden af vinterdæk her.