Ny type dæk udviklet af 75 % genbrug og gummi fra ørkenbuske

Bridgestone udvikler banebrydende dæk af plastflasker, genbrugsstål og naturgummi – hele 75 % af blandingen er genbrugsplast, og resten er naturlig gummi fra Guayle-busken, der vokser i Arizonas ørken.

Bridgestone har udviklet 200 innovative testdæk, der allerede nu er ude at køre på vejene. Planen er at teste dækkene på elektriske SUV’er og crossover-køretøjer sammen med interesserede bilproducenter.

Den syntetiske gummiblanding i dækkene er baseret på en bred vifte af genbrugte og biobaserede materialer som genanvendte molekyler fra plastflasker, genbrugsstål og metal carbon black – flere af materialerne er bæredygtighedscertificeret med den anerkendte ISCC PLUS bæredygtighedscertificering.

Gennem mere end ti år har Bridgestone investeret over 100 millioner dollars i forksning og udvikling af alternativer til importeret naturgummi, der udvindes fra gummitræet Hevea Brasiliensis, der dyrkes i Sydøstasien. Her er Guayule-busken en amerikansk erstatning, der kan nedbringe importen til fordel for lokale afgrøder. Den trives i tørre områder i USA, hvor den kan erstatte afgrøder som lucerne og bomuld, der typisk kræver meget vand.

De nye testdæk med syntetisk gummi og amerikansk naturgummi er et vigtigt skridt i Bridgestones strategi for at blive klimaneutrale og udelukkende producere dæk af bæredygtige materialer i 2050.

Hos First Stop forhandler vi alle typer Bridgestone dæk. Så kig forbi dit lokale First Stop dæk & Autoværksted og se udvalgte af Bridgestonedæk.

Find dit lokale First Stop dæk- og autoværksted her.