MOTORCYKELDÆK

Find dine motorcykeldæk hos din lokale First Stop forhandler

Find dine motorcykeldæk hos din lokale First Stop forhandler

Motorcykeldæk har i samme grad som bildæk en stor betydning for sikkerheden af din kørsel. Hos First Stop tilbyder vi kvalitets motorcykeldæk til konkurrencedygtige priser, uanset om du søger dæk der bare kan få dig fra A til B, eller du har specifikke krav til funktion og ydeevne.

Hos First Stop kan du finde motorcykeldæk fra internationalt anerkendte mærker som f.eks. Michelin, Bridgestone og Continental. Det kan være svært at få overblik over de mange typer af motorcykeldæk og dækmærker, samt hvilke dæk der bedst imødekommer dit behov. Derfor kan dækspecialisterne i dit lokale First Stop center hjælpe dig med finde de helt rigtige dæk til dit behov.

 

 

Vælg de helt rigtige motorcykeldæk til dit behov

Mange faktorer kan påvirke din køreglæde. Når du leder efter dine nye motorcykeldæk, er det vigtigt at tage højde for vejgreb, rullemodstand, samt slidbanedybde. Dine motorcykeldæk skal være tilpasset din motorcykel, samt sæsonen, for at garantere sikkerheden af din kørsel. First Stops dækspecialister kan hjælpe dig med at finde motorcykeldæk der er godkendt til netop din motorcykel, herunder dens krav til hastighedsindeks og bredde.

Her vil vi også spørge ind til dit transportbehov, for at vurdere om dine motorcykeldæk skal være velegnet til lange køreture, høj hastighed eller kørsel på snoede veje.

Samtidig er det vigtigt at være opmærksom på, at dine nye motorcykeldæk skal tilkøres. Nye dæk er glatte i overfladen, hvilket medfører en øget risiko for at glide ved hældninger. De respektive producenter angiver antal kilometer der er nødvendige for at tilkøre dine motorcykeldæk tilstrækkeligt.

Skal du have købe nogle motorcykeldæk eller har du brug for en pris?

Motorcykeldæk efter sæson

Vejret har stor påvirkning på vejforholdene, og det er vigtigt at tage højde for dette ved valg af motorcykeldæk.

Vi anbefaler hos First Stop at du kører med sommerdæk om sommeren og vinterdæk i vinterhalvåret. Vi tilbyder også helårs motorcykeldæk hvis du ikke kører så ofte. Dog anbefaler vi sommer- og vinterdæk for optimal sikkerhed og køreglæde.

Sommer motorcykeldæk

Sommer er kendetegnet ved lange ture langs landevejen. De fleste danskere hiver deres motorcykel frem ved sommertid, hvilket også betyder betydeligt flere kilometer af belastning og slitage på dine motorcykeldæk. Hos First Stop anbefaler vi, at du tilpasser dine motorcykeldæk til årstiden, og kører med sommerdæk om sommeren.

Sommerdæk er kendetegnet ved sin fordelagtighed i vådt føre. Grundet dækkets hårde gummimateriale, samt mønstrene på dækkets overflade, opnår du en øget nødbremsningseffektivitet, da disse motorcykeldæk har en bedre kontakt til asfalten i vådt føre.

Vinter motorcykeldæk

Motorcykeldæk til vinterhalvåret giver et bedre greb på snedækkede og glatte veje. Da den danske vinter er lang og hård, er det vigtigt at overveje et sæt vinterdæk ved valg af motorcykeldæk. Vinterens vind og vejr udfordrer i høj grad dækkenes sikkerhed og ydeevne, og derfor ses vinterdæk som en uundværlig tilføjelse, hvis du kører i vinterhalvåret. Vinterdæk har en øget modstandsdygtighed mod slitage, samt dybe riller tværs over dækket, som hjælper til fjernelse af smeltet sne og skidt. Samtidig bidrager den særlige gummiblanding i vinterdæk til at bibeholde dækkets elasticitet ved vinterens lave temperaturer. Dette øger motorcyklens køreegenskaber i sving.

Slitage og skift af dine motorcykeldæk

Dine motorcykeldæk bliver udsat for meget slitage gennem tiden, og derfor er det vigtigt løbende at holde øje med deres tilstand. Slidbanedybden er en indikator for, hvor slidte dine dæk er. Når slidbanen er tilstrækkelig slidt, er det tid til at bestille nye dæk, da dine motorcykeldæk dermed ikke vil have samme greb. Det anbefales senest at udskifte dine motorcykeldæk når slidbanen når 2 mm. Dog er den absolutte minimumsgrænse sat til 1-1,6 mm. afhængig af typen af motorcykel.

Hvis din motorcykel er parkeret udendørs i længere perioder, uden kørsel, kan det skade dine motorcykeldæk, da skiftende vejrforhold kan give revner i dækkene.

Det anbefales tilmed at få sine motorcykeldæk regelmæssigt kontrolleret efter 5 år. First Stops eksperter kan foretage dækskifte af dine dæk i dit lokale First Stop center.

Vi tilbyder kvalitetssikret opbevaring af dine dæk i vores dækhotel, hvor du er sikret opbevaring under optimale forhold, der sikrer holdbarheden af dine motorcykeldæk. Denne service er oplagt, hvis du skifter mellem sommer- og vinterdæk mellem sæsonerne. På den måde sparer du også opbevaringsplads hjemme, samt undgår bekymringer om hvorvidt dine dæk er opbevaret under de korrekte forhold.

Køb dine motorcykeldæk online

Hos First Stop kan du købe dine motorcykeldæk online i en af vores dækcentre. Ved køb af dine dæk online, får du montering med i prisen når vi foretager dit dækskifte.

Landsdækkende service af dine motorcykeldæk

Som et af de største dækcentre i Danmark, kan du finde hjælp og vejledning til køb og montering af dine motorcykeldæk uanset om du befinder dig på Sjælland, Fyn eller Jylland. Da vi er en international virksomhed, der spænder over 25 lande, med over 16 års erfaring, kan vi sikre en god pris, uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Hos First Stop er vi specialister indenfor dæk, og derfor kan du trygt stole på vores eksperters håndtering af dine motorcykeldæk. Vi sørger for at give dig den rette vejledning, så du i stedet kan bruge din energi på det der gælder.

Skal du have købe nogle motorcykeldæk eller har du brug for en pris?

Kontakt mit lokale værksted