25 års jubilæum

Jubilæum: 25 år med fart i dækkene hos First Stop Danmark

First Stop Danmark fejrer i år sine 25 år i dækbranchen og glæder sig over at være en af Danmarks førende eksperter inden for kvalitetsdæk og alufælge. Og som en del af verdens største netværk af værksteder og dækforhandlere er ambitionerne for de næste 25 år ikke små.

First Stop Danmark fejrer denne juni sit 25-års jubilæum på den internationale dæk-scene. De kan i dag bryste sig med at være en af Danmarks førende eksperter inden for alufælge og kvalitetsdæk til biler og større køretøjer.

Der er tilfredshed at spore hos Country Manager, Brian Lund, som i 20 år har haft ansvaret for First Stop Danmarks drift og udvikling:

“Vi er gået fra at være et lille, men stærkt udvalg af lokale dækforhandlere til i dag at være en selvstændig kæde på mere end 200 værksteder på tværs af Danmark, Sverige og Finland,” fortæller han og fortsætter:

“Jeg tør godt sige, at vi er eksperter inden for vores fag, og vi har stor viden om dæk - og som en del af Bridgestone Retail og deres 6.000 værksteder på verdensplan, kan vi bestemt fejre, at vi er en del af noget stort”.

Bridgestone, den verdenskendte dækproducent, henvendte sig for første gang tilbage i juni 1998 til det lokale dækcenter i Middelfart. Forhåbningen var at kickstarte den første af mange effektive afsætningskanaler af kvalitetsdæk i Danmark. Flere dækforhandlere kom senere til og efter et par års intensivt arbejde begyndte det danske First Stop-koncept at vokse og få fart i dækkene.

Leger med dækbranchens store drenge: Bridgestone, Michelin, Pirelli og Vredestein

First Stop Danmark er i dag et konkurrencedygtigt, stabilt retail-koncept, som både favner værksteder, dækcentre og salg af kvalitetsdæk. First Stop-konceptet ejes fortsat af Bridgestone-koncernen, men drives under egen ledelse.

Country Manager, Brian Lund, forklarer en del af årsagen til kædes succes de første 25 år:

“Hos First Stop Danmark har vi altid fokuseret på at være fleksible og tilpasse os markedet løbende. Det betyder, at vi i dag har aftaler med nogle af dækbranchens helt store drenge, bl.a. Pirelli, Michelin og Vredestein,” siger han og fortsætter. “Vi er glade for, og stolte af, at have Bridgestone teamet i ryggen, og samtidig er det vigtigt for os at kunne tilbyde andre kvalitetsmærker over for kædens værksteder og deres kunder.”

Udover dækaftaler med Pirelli, Michelin og Vredestein har First Stop Danmark også aftaler med førende leverandører indenfor autobranchen i Danmark.

First Stop har blik for fremtidens dæk

I dag servicerer First Stop mere end 4 mio. kunder årligt på verdensplan og sælger derudover mere end 10 mio. dæk i koncernens såkaldte EMIA-markeder (Europa, Mellemøsten, Indien og Afrika).

Ifølge First Stops nordiske chef, Jesper Mauritzen, skrues der ikke ned for ambitionerne for fremtiden:

”Vi ved, der vil ske store ændringer i branchen og vi arbejder konstant på, at udvikle vores support til forhandlerne, så deres forretning er klædt godt på, til fremtidens udfordringer”, understreger Jesper Mauritzen.

Bliv en del af en stærk kæde af værksteder

Der følger mange fordele med, når man bliver en del af en større, veletableret kæde som First Stop, og ifølge Country Manager, Brian Lund, er First Stop Danmark altid klar til af koble flere stærke led på kæden af værksteder:

“Først og fremmest er det vores opgave at stå bag kædens værksteder og dækcentre og sikre dem stabilitet og udviklingsmuligheder i deres forretning. Vi blander os ikke i den daglige drift ude hos medlemmerne, som jo er knalddygtige til deres fag. De ved dog, at hjælpen og den faglige sparring altid et telefonopkald væk”, understreger Brian Lund og fortsætter,

“Til gengæld hjælper vi vores medlemmer med dét, som butikkerne ikke behøver, eller ligefrem ønsker, at bruge kræfter på - f.eks. at drive webshoppen og stå for strategien, som vil vækste og udvikle de lokale værksteder og dækcentre på den lange bane, 5-10 år frem,” afslutter han.

First Stop Danmark består i dag af 39 værksteder, inkl. SuperDekk på Færøerne og næsten alle 39 værksteder tilbyder også autoservice til deres kunder.

Om Bridgestone

• Bridgestone blev grundlagt i 1931 i Japan af Shojiro Ishibashi og har hovedkontor i Bruxelles

• Bridgestone er en global leder inden for dækproduktion og er kendt for sin dækteknologi og –innovation

• Det såkaldte Bridgestone Retail Network er det største netværk af værksteder og dækforhandlere på tværs af EMIA (Europa, Mellemøsten, Indien, Afrika) med mere end 6.000 butikker i alt, hvoraf 3.000 ligger i Europa

Bliv en del af First Stop