Pas på med at vælge dæk udelukkende efter prisen!

Et online slagtilbud på fire sommerdæk lyder ligetil og meget fristende, ikke? Men kan du også stole på udlandsdæks kvalitets- og miljømærkninger? Hvis dine dæk ikke passer til din specifikke bil og kørevaner, kan du ende ud i farlige situationer. Der er nemlig forskel på dæk, og derfor er det vigtigt at få tilpasset dine dæk til din bil og dine behov, så du er sikret optimal køreglæde og komfort.

Det er de færreste, der ved, at der er forskel på dæk – og det er generelt ikke noget, folk finder interessant, fortæller Jesper Sørensen, der er teknisk chef hos Bridgestone og uddyber:

- Dæk er fremstillet til forskellige egenskaber og formål. Derfor skal man vælge dæk, som passer til ens kørestil og specifikke bil. Vi har erfaring med, at folk køber dyre, store luksusbiler, fordi de har et stort kørselsbehov og nyder at køre bil – og så sparer de i stedet på dækkene, og dermed deres køreglæde og kørekomfort. Med andre ord kører de rundt i en superbil med dæk, der ikke leverer den fulde køreoplevelse, og derfor bliver de skuffede over bilen.

Hvordan finder du ud af, om dine billige dæk lever op til kravene?

Jesper Sørensen er ærgret over, at bilejere fokuserer mere på prisen end kvaliteten, når de køber nye dæk. Det falder dem naturligt at finde billige dæk online, men det fraråder han:

- Når du køber udenlandske billige dæk online, kan du ikke regne med, at dækkene har de rigtige koder på maksimumhastighed og miljøkrav. Du har med andre ord ingen garanti for dækkene – eller om de er testet.

Køb kun dæk der er sikre - og testet!

Vil du være sikker på, at du kan regne med kvaliteten af dine dæk, så skal du følge med i de tests som de førende, europæiske motormagasiner og bilorganisationer laver to gange årligt. De undersøger både dækkenes egenskaber i vådt føre og på tørre veje, bilens styre- og bremseegenskaber, samt vejgreb, akvaplaning, rullemodstand, dækstøj og sidestabilitet – kort sagt, i disse omfattende tests bliver dækkene gennemgået fra A-Z, så du ved præcist, hvad du får for dine penge.

Jesper Sørensen anbefaler i den forbindelse touringdækket Turanza T005 fra Bridgestone. Det er det dæk der, gennem de seneste fire år, har fået flest ”GOOD” betegnelser i tyske Adacs test. Dækket er blevet anmærket for sit fantastiske vejgreb, præcise styring på våde såvel som tørre veje, samt sin korte bremselængde.

Få kompetent rådgivning om de hel rette dæk til din bil ved din First Stop forhandler

Har du stadig tvivl, når det gælder det mest sikre dæk, der matcher dig, din bil, din kørestil og dine behov bedst? Så få vejledning hos din nærmeste First stop værksteder, som du finder her.

Vores værksteder sælger kun godkendte dæk i høj kvalitet fra anerkendte dækproducenter - og ja de kommer måske ikke i samme prisklasse som de dæk, du finder online. Til gengæld får du kyndig vejledning fra en professionel, der kan hjælpe dig med at finde de helt rette dæk til din bil og dine unikke behov.

Den professionelle rådgivning er endnu mere vigtig, hvis du kører el- eller hybridbil, uddyber Jesper Sørensen:

- Hybridbiler og elbiler vejer mere end benzinbiler; de kan veje op til 2-300 kg mere faktisk. Derfor er det ved disse biltyper endnu mere vigtigt med et godt vejgreb, og det er du kun sikret, hvis du køber dæk i god kvalitet.

Investér i dæk, der er fremstillet til danske skiftende vejr

Når du investerer i kvalitetsdæk, får du dæk, der er tilpasset det danske vejr. Dæk, der kan klare sig godt i vådt føre, er alfa og omega for køreglæde, kørekomfort- og sikkerhed i Danmark. Med billige dæk på nettet har du ikke den garanti – og vi slipper nok ikke for regn i Danmark lige foreløbigt!

Kom forbi dit nærmeste First Stop værksted og lad os finde de dæk der passer til netop dig og din bils behov. Du finder os her.

Tilbage til toppen