Reparation af punktering 

 

Hvis du har fået en punktering, er First Stop-specialisterne klar til at kontrollere dækket og reparere det professionelt og sikkert.

Hvordan forebygger jeg punkteringer?

De fleste punkteringer kan ikke forebygges, men følgende kan mindske risikoen:

- Kontroller jævnligt slidbanen for eventuelle glassplinter eller andre fremmedlegemer.

- Kontroller, at dækkene har det korrekte lufttryk (husk også reservehjulet).

Hvordan ved jeg, at der er noget galt?

- Du kan se, om et dæk langsomt taber luft (det er fladere end de øvrige), og du vil også kunne mærke det under kørslen (styringen bliver gradvis anderledes).

- Ved et pludseligt tryktab i et dæk vil du straks kunne mærke den forringede styring. Sæt farten ned, mens du holder rattet stabilt, og stands straks for at skifte hjul.

- Hvis din bil er udstyret med dæktrykovervågning (TPMS), vil dette system advare dig, så snart et af dækkene taber tryk.

- Hvis bilen er forsynet med Run Flat dæk, kan du stadig styre den, ved et brat tryktab. Run Flat dæk gør det muligt at fortsætte kørslen en kortere distance ved begrænset hastighed.

Hvad skal jeg gøre ved en punktering?

- Af hensyn til sikkerheden og for at undgå yderligere skade på dæk, hjul eller bil bør du hurtigst muligt få dækket kontrolleret. Hold ind til siden, skift hjul, og fortsæt til nærmeste First Stop forhandler.

- Hvis du anvender Run Flat dæk vil du dog – takket være de forstærkede sidevægge – kunne fortsætte kørslen i ca. 80 km ved en maksimal hastighed på 80 km/t.

- Vi anbefaler dog også brugere af Run Flat dæk at holde ind ved nærmeste dækcenter (helst en First Stop-forhandler) for at få det defekte dæk repareret eller skiftet.

Hvor mange gange kan et dæk repareres?

- Før du forsøger en reparation, skal du se, om bilens instruktionsbog indeholder information om begrænsninger Det er muligt, at producenten af bilen tager forbehold for anvendelsen af reparerede dæk.

- Hvorvidt et dæk kan repareres, afhænger af skaden og placeringen af punkteringen. Af sikkerhedshensyn bør man kun forsøge at reparere en punktering i selve slidbanen, men aldrig hvis den sidder i sidevæggen.

- Lad altid en dækspecialist udføre reparationer. First Stop-specialister er professionelle. Alle reparationer udføres efter de strengeste sikkerhedsanvisninger.

Kan alle punkteringer repareres?

- Nej, ikke alle. Derfor er det vigtigt, at du lader en specialist se på dækket. Hvis punkteringen sidder inden for slidbaneområdet, kan dækket som oftest repareres. Hvis punkteringen sidder i skulderen eller sidevæggen, bør du fravælge reparation.

- Hvis det er umuligt at reparere et dæk, rådgiver First Stops specialister dig ved valget af et nyt dæk.

Find forhandler


Indtast by, postnr. eller adresse


search
gps_fixedFind min placering

First Stop Danmark

Sigma 1, 8382 Hinnerup

Kundeservice