Run Flat dæk

 

Punkteringer sker altid på det forkerte tidspunkt eller det forkerte sted. Med Run Flat dæk kan du standse bilen sikkert og kontrolleret og derefter fortsætte til et sted, hvor det er sikkert at skifte hjul.

 

Hvad er Run Flat dæk?

Run Flat dæk er dæk, der gør det muligt at bevare styringen efter en punktering og fortsætte kørslen et begrænset antal kilometer ved nedsat hastighed – selv hvis dæktrykket er 0. Dækkene kan bære bilens vægt takket være de forstærkede sidevægge. Samtidig gør en forstærket kanttråd, at dækket bliver siddende på fælgen.

 

 

Hvis du kommer ud for en punktering, vil du – takket være de forstærkede sidevægge – kunne fortsætte kørslen i ca. 80 km ved en maksimal hastighed på 80 km/t.

 

Hvilke er de vigtigste fordele ved Run Flat dæk?

 

1. Sikkerhed

  • Du bevarer kontrollen over bilen i tilfælde af pludseligt opstået tab af lufttryk.
  • Det er ikke længere nødvendigt at skifte hjul midt i trafikken eller i nødsporet.
  • Hvis normale dæk pludselig fejler, kan der – især ved høj hastighed – opstå farlige situationer, fordi man mister kontrollen over bilen. Derimod er Run Flat dæk designet til at blive siddende sikkert på fælgen, så man fortsat har fuld kontrol over bilen.

 

2. Komfort

  • Du behøver ikke skifte hjul med det samme, men kan fortsætte yderligere 80 km ved en hastighed på ca. 80 km/t. Du får mere plads, da det ikke er nødvendigt at køre rundt med et reservehjul.

 

3. Økonomi

  • Da reservehjulet bliver unødvendigt, sparer du ikke kun plads, men også vægt og dermed energi.
  • Samtidig er Run Flat dæk miljøvenlige, da du sparer råmaterialer.

 

Kan alle biler udstyres med Run Flat dæk?

Dækfabrikanter anbefaler på det kraftigste Run Flat dæk til biler, der oprindeligt var forsynet med denne dæktype (som standard eller som tilvalg). Biler med Run Flat dæk (standard eller tilvalg), skal altid være udstyret med dæktrykovervågning (TPMS). Overvågningssystemet advarer dig, straks trykket falder i et af dækkene, Det betyder, at du skal køre langsommere og ikke hurtigere end 80 km/t. Din First Stop-specialist kan give dig alle de oplysninger, du har brug for.

 

Er det nødvendigt at kontrollere Run Flat dæk?

Ja, de skal kontrolleres jævnligt for punkteringer, slid eller skader præcis som alle andre dæk. Husk også at kontrollere dæktrykket månedligt, da dæktrykovervågningen ofte ikke reagerer på de langsomme tryktab, der naturligt vil forekomme i løbet af et antal uger. Dæktrykovervågning er et advarselssystem, men ikke en garanti for korrekt dæktryk.

 

 

 

Find forhandler


Indtast by, postnr. eller adresse


search
gps_fixedFind min placering

First Stop Danmark

Sigma 1, 8382 Hinnerup

Kundeservice